Hjemme hos os, er det den mindste, der bestemmer.

Ryger jeg stadig cigaretter?

Røg jeg under min graviditet? Og ryger jeg stadig cigaretter efter at have fået Logan? Få her mine svar og holdning til cigaretter under og efter graviditet.

Inden jeg blev mor, var der ikke nogen tvivl om, at jeg var glad for sociale sammenkomster, fester og cigaretter. Jeg arbejdede meget og det samme gjorde min omgangskreds, så for det meste, når vi havde chancen for at ses, var det til festlige begivenheder eller på en café, hvor der i bedste ”Terkel i knibe-mor-Beate-stil” blev kæderøget.

image1Gravid og rygning
For 2 år siden, begyndte jeg at få det dårligt hver gang jeg tændte en cigaret. Både Toke og jeg, studser over hvorfor det mon kan være, at jeg altid kun lige når, at tænde min cigarret, hvorefter jeg så må slukke den igen, fordi tanken, om at skulle ryge en cigaret, gør mig svimmel og utilpas. Et par dage efter, finder jeg ud af, at jeg er gravid! Og her stopper jeg, selvfølgelig, helt med at gå og tænde cigaretter. Heldigvis for mig, var det en naturlig ting, at stoppe med at ryge fra den ene dag til den anden. Og selvom det altid er en god ide, at stoppe med at ryge, så findes der nok ikke en bedre grund for, virkelig, at stoppe, som når der ligger sådan en lille Logan inde i ens mave, der har fortjent det allerbedste fundament på et sundt og godt liv.

image1
Er jeg begyndt at ryge igen efter min graviditet?
Aldrig før, har jeg følt mig mere berettiget til en cigarret, end jeg gør nu, som mor og det ville, helt klart, kunne give mig de gode minder tilbage med den afslappende følelse, som rygning giver. Jeg har haft mange ”gode” undskyldninger for, hvorfor rygning var en kanon ide at genoptage, men det er heldigvis kun blevet ved tanken og jeg er ikke startet med at ryge igen.

10334366_581869565266345_6576278154099926430_nKonklusion
Tanken om, at jeg skal være der i så mange år, som muligt for Logan, overskygger bare behovet for at skulle begynde at ryge igen. Jeg tager mig selv og min opgave som mor til Logan meget alvorligt og derfor vælger jeg at leve sundt. Det kan godt være at det lyder enormt helligt og jeg skal heller ikke kunne sige, om jeg ændrer mening, hvis jeg en dag skal ud og have en drink med mine veninder. Men én ting, er dog helt sikkert og det er, at Logan skal være sund og rask og det samme skal jeg.

img_3571

Kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemme hos os, er det den mindste, der bestemmer.