Derfor sover min søn i vores seng frem for i sin egen

Hjemme hos os, er det den mindste, der bestemmer.

At blive forældre vil medføre sig et hav af uforudsigeligheder og situationer, der er svære at styre. Hertil har det krævet en stor portion erkendelse at acceptere, at vi som forældre, ikke længere har kunnet planlægge os til et lige så sjovt program, som vi kunne, da det bare var Toke og mig. Det blev jeg endnu en gang bekræftet i, da jeg i fredags, havde taget ’mig-mig-hatten’ på, og fulgte mit eget behov, frem for at lytte til Logans.

Vi skulle på restaurant med vores to gode vennepar, der også bor her i Spanien, som til sammen har tre børn. En aften, som alle virkelig havde set frem til, men som bare ikke fungerede, for os, rent praksis. Dog lærte jeg noget den aften, som jeg vil tage med mig fremover, for allerede da jeg henter Logan i vuggestuen kan jeg mærke, at han på ingen måde er i humør til noget uvant. Og det giver vel god mening, at babyer kan have dårlige dage, ligesom vi voksne kan.

image3
Vi når lige at komme hjem fra vuggestuen og skal til at gøre os klar til middagen, og her rammer en enormt stressende fornemmelse mig, for på den ene side ved jeg allerede nu, at det bliver op af bakke, at skulle have Logan med på restaurant nogle timer senere. Men jeg har sat mig i hovedet at vi skal af sted, for jeg glæder mig til en hyggelig aften ude og især oven på timerne med en sur Logan, der skriger og kaster sig ned på gulvet, hvis ikke han på sekundet får sin sut, og hele hans verden bryder simpelthen sammen, hvis jeg ikke hurtigt nok, når at skifte fra ’Thomas tog” til ”Brandmand Sam”. Her til bliver lysten til et stort glas rødvin med gode venner, ikke mindre hos mig.

Da vi ankommer til restauranten, er jeg allerede træt, og da Logan som den eneste (og mindste) af de tre børn, ikke vil sidde stille i bare fem minutter og da hverken mad, iPad eller nyt legetøj, kan få Logans opmærksomhed, bliver jeg en smule presset og får svært ved at hygge mig og føre en normal samtale med venneren. Jeg har, efter et utal af aftener, som disse, måtte erfare at lige meget, hvor meget vi som forældre har set frem til sjove aftaler som denne, så har tingene ændret sig og der er noget andet der kommer i første række nu. Det er ikke længere kun op til Toke eller mig, hvad vi vil og hvad vi har lyst til, for Logan er stadig så lille og kan ikke bare sige: ”Ved I hvad, jeg er sku ikke lige i humør i dag, så tag I bare af sted og så bliver jeg hjemme, sutter lidt på min sut og ser Byggemand Bob”.

image1-2Du tænker måske, jamen han skal da ikke styre hvad der skal ske eller tage valget om I skal ud og spise – og det gør han bestemt heller ikke, men når energien, sidst på ugen, er sluppet op, stiller jeg mig næppe igen i en situation, hvor der ikke vil komme andet end underskud på kontoen ud af det. Kan jeg mærke at Logan er i godt humør, kan vi med glæde tage af sted, men har han en off-day, så må vi lave om på planerne.

Selvfølgelig er det ikke i alle situationer denne regel gælder, eller sidste gang vi er til et arrangement med en træt Logan, men så vidt muligt, må vi planlægge os ud fra hvad stemningslejret er, for at det bliver hyggeligt at have planer,  uden at det tager pusten fra os.

Kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Derfor sover min søn i vores seng frem for i sin egen