Alle forældre er perfekte, især dem uden børn!

Derfor sover min søn i vores seng frem for i sin egen

Før Logan kom til verden, havde jeg svært ved at forstå forældre, der valgte at sove sammen med deres børn. I min verden var det en klar indikator til, at de ikke havde noget sexliv. Jeg undrede mig ofte over, hvorfor forældrene ikke prioriterede hinanden, frem for at sove sammen med børnene.

Det skulle dog senere vise sig at jeg, også her, skulle ændre mig radikalt. I ni måneder, boede der en lille Logan inde i min krop og efter han kom til verden, var det en helt naturlig del for mig, at han skulle ligge tæt på Toke og mig, også når vi skulle sove. Det var både trygt, dejligt og nemt, når der skulle ammes.

I dag sover han stadig i vores seng, for det er den bedste følelse i hele verden, at sove sammen, som familie med Toke og Logan. Det er virkelig den mest trygge fornemmelse jeg ved, og som jeg kan give videre til Logan.

17092055_583860468470081_1129845370_n
Hver nat, møver Logan sig ind til mig, for at ligge helt tæt. Når han har lagt sin søde krop godt til rette, tager han fat i min hånd for at vise, at den skal holde om ham. Jamen, det er så monster-nuttet! Jeg får sommerfugle i hele min mave, bare ved tanken om det.

Lige for tiden har Toke uhyre travlt og da Logan meget ofte vågner om natten, vælger Toke at sove i vores gæsteværelse on and off i nogen perioder. Det lyder nok for nogen, som en kæmpe parforholds-katastrofe, men i ren praksis behøver manden med de 80 firmaer altså sin søvn, for at kunne hænge sammen.

17078108_583861268470001_900926109_nFor det andet må jeg lige tilføje, at er du blevet forældre, så er det ikke, når du skal i seng og sove, at der så pludselig skal ske alt muligt ’andet’. Den del tager vi os af på andre tidspunkter af døgnet 😉

Jeg har en god mavefornemmelse, der siger, at det er sundest for os, at sove sammen, så længe Logan stadig er så lille. Og se lige løjer, for en glad og dejlig dreng vi har os – altså jeg mener – noget gør vi da rigtigt.

17092345_583861271803334_1078480247_nJeg er helt sikker på, at der kommer en naturlig overgangsfase på et tidspunkt, hvor Logan gerne vil sove i sin egen seng, når han på et tidspunkt får sig et sejt børneværelse.

Men som tingene er nu, betyder det al verden for mig, at vi kan knytte det tætteste bånd til hinanden og at han kan sove helt trygt hos mig/os, hver nat.

Del gerne ud af jeres meninger og erfaringer med hensyn til samsovning!

Ha’ en fantastisk fredag!

3 kommentarer

 • Malene

  Fantastisk at læse at der findes andre der ude med samme sove arrangement som en selv. Min mand sover også de fleste nætter i gæsteværelset og hold op hvor skal jeg ofte forsvare det. Der er så mange fordomme omkring den løsning og man skal gang på gang forsvare ens valg og fortælle folk at “nej, vi er ikke ved at blive skilt og vores forhold er godt og sundt selvom vi ikke sover sammen lige nu. At sove med ens børn er det bedste i verden og dem der vælger det fra går efter min mening virkelig glip af noget nærhed og kærlighed.
  Og super fed blog – jeg vil følge lidt med her inde. Vi overvejer selv at rykke telt pælene op og komme til syd Spanien så fedt at kunne læse lidt om hvordan livet som småbørns familie er hos jer der nede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cille

  Inden jeg fik barn havde jeg også en klar holdning til at mit kommende barn SKULLE sove i sin egen seng, jeg blev dog klogere 😏 Min søn Axel havde et kæmpe behov for at ligge hos mig i sengen og det havde og har jeg stadig også❤ det er det mest naturlige for mig at sove tæt med mit barn og det er det heldigvis også for Axels far. Min søn kæmper desuden helt vildt meget med ondt i ørene og der er det sgu også en del nemmere at trøste og give tryghed hvis han ligger ved mig (og mor får også mere søvn på den måde 😴)
  Tak for en super blog, jeg elsker at følge med i jeres liv ✌🏻

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MOM AND THE CITY

   Hej Cille!

   Hvor er det bare dejligt at du/I også har mærket efter hvad der føltes bedst for jer – Det er jo simpelthen også bare det, som det hele handler om.

   Jeg forstår godt, at hvis Axel har ondt i ørene og I skal op og trøste om natten, så er det da klart rarest for ham og jer, at I sover sammen og kan berolige ham ved, at I er lige ved siden af ham! God bedring til Axel <3

   Og tusinde tak fordi du kommentere og læser med! Det betyder sindssygt meget <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alle forældre er perfekte, især dem uden børn!