En lille film fra de varme lande! [VIDEO]

Alle forældre er perfekte, især dem uden børn!

Jeg tror vi alle, som forældre, har skulle høre på mange velmente råd fra familie og venner, om hvad de selv har gjort sig af erfaringer med deres børn og som forældre. Jeg har med glæde lyttet og suget til mig, med alle de råd jeg har fået i gennem min korte tid som mor, og derefter taget dét til mig, som jeg kunne bruge og dannet mig mine egne erfaringer ud fra det.

Jeg elsker at få gode råd og føler, at det at have fået Logan og være blevet mor, er en slags uddannelse jeg er i gang med at tage. Jeg lærer i hvert fald hele tiden noget nyt og spændende, og jeg bliver hele tiden bedre og mere erfaren.

screen-shot-2017-02-28-at-3-42-13-pm
Jeg har dog studset mig en del gange over, at fremmede mennesker på gaden, har haft et behov for at ytre sig om deres personlige holdning til, hvordan de syntes jeg skulle være mor over for Logan.

Her mener jeg ikke, om situationer hvor du som menneske, har pligt til at blande dig, hvis barnet fx er i livsfare. Jeg taler om fremmede mennesker på gaden, der syntes, at de skulle fortælle mig, hvad jeg fx skulle give Logan på af tøj. Der var en mand der syntes, at Logan skulle have en hue på, en anden syntes at jeg hellere skulle bære Logan i stedet for at han skulle sidde i klapvogn. For et par uger siden, var der en, der syntes at jeg burde snakke med Logan, som sad stille og slappede af i sin klapvogn, i stedet for at snakke med min veninde, der gik ved siden af os. Der var også en dame, der nævnte at hun syntes Logan havde for lidt tøj på en varm sommerdag og da jeg svarede, at der var helt tjek på situationen, pointerede hun bagefter, at hun også syntes jeg havde for lidt tøj på.

Inden jeg selv blev mor, havde jeg også nogle meget klare holdninger til, hvordan jeg syntes andre skulle gøre, når det kom til børneopdragelse. Forskellen er bare den, at jeg aldrig kunne finde på at berettige eller ytre mig til forældrene, der jo tydeligvis gør som de føler er bedst. Men jeg havde mine holdninger og jeg vidste præcist, hvordan jeg selv ville gøre som mor, og hvilken slags mor jeg ville være; en god en af slagsen, med masser af overskud og mit barn skulle fx ikke sidde med en iPad, når vi som familie gik ud og spiste på restaurant. Her har jeg kun at tilføje: Jeg tog fejl! Hvis det er en iPad der gør, at mor og far kan få lidt kvalitetstid sammen som par eller med deres venner – jamen så hurra for den iPad!

Det som folk, uden børn, glemmer er, at forældrene på restauranten, der med glæde, stikker barnet en iPad i hånden, har haft børnene 24/7. Ikke bare under middagen eller en dag eller to. Og jeg er med på, at når det kommer til børneopdragelse, så må man stå fast og man skal ikke give børnene dårlige vaner, men måske er det den eneste mulighed forældrene har for at kunne gå ud og spise og få en lille pause fra hverdagen.

Børnene skal nok lære at deltage i en samtale, være sociale, sidde roligt og spise og det har forældrene så alle andre dage i måneden til at lære dem. Hvis ikke der under en middag på restauranten, bliver snakket i børnenes niveau, så er det vel også forstående, hvis børnene keder sig? Det ville jeg også selv gøre, hvis jeg sad til middag med nogen, der havde en samtale, som jeg overhovedet ikke havde kapacitet til at deltage i.

screen-shot-2017-02-28-at-3-43-01-pm
Efter jeg selv er blevet mor, har jeg gjort mig den erfaring, at alting ikke altid kan være perfekt, som jeg ellers havde en forestilling om, inden jeg fik barn. Det skal være helt op til mig selv, at mærke efter hvad der er bedst for min søn, for os som familie og for mig som mor. Det er ikke kun barnet, men familien som helhed, der interesserer mig. Er mor glad, er barn glad.

Jeg er i mine fulde ret til selv at mærke efter, hvad der er det bedste for Logan, vores familie og for mig som mor. Jeg er i min fulde ret til selv at vælge om jeg skal føde ved kejsersnit eller vaginalt, om min søn skal have modermælk eller havde modermælkserstatning, om han skal sidde i sin klapvogn eller være i bæresele, om hvad han skal spise, hvor han skal sove, have på af tøj eller om han skal sidde med en iPad når vi en gang i mellem, går ud og spiser!

Måske hører det til sjældenhederne, at nogen har kommenteret på om dit barn har nok hue på eller om du skal snakke mere med dit barn, men for mig er det blevet hverdagskost. Hvorfor ved jeg ikke, men sagen er bare, at forældrene som udgangspunkt ved bedst, når det kommer til deres egne børn.

5 kommentarer

 • Natasja

  Jeg glemmer aldrig en dag jeg var alene hjemme med min 3 måneder gamle søn, som var sååååå sløj (for første gang!). Jeg var så nervøs for mit lille pus og så var vores termometer sørme gået i stykker.. og mig uden bil måtte med bus op til byen for at hente et termometer, jeg vidste jo de ville spørge til hans temperatur hvis jeg ringede til vagtlægen. Han sov heldigvis da vi tog afsted og gjorde det længe.. da vi står i køen (to foran os) så vågner han og klynker, og jeg ved han er sulten for han har sovet i fire timer. Jeg lader ham ligge lidt og vugger med vognen til vi kommer ud… skal lige siges min søn på ingen måde skriger, han klynker bare… jeg kommer ud og begynder at helde en brik mælk i en flaske (noget der kræver to hænder!!!)… Så går der en ældre dame forbi mig som kan se jeg er i fuld gang med at sørge for min søn kan få mad og så råber hun “SÅ FÅ DOG FORHELVEDE DET BARN OP AF VOGNEN, DU KAN DA HØRE DET GRÆDER!”… Hold nu kæft jeg blev sur… hvad fanden bilder folk sig ind??? Hun skulle slet ikke blande sig, men at sige sådan når hun kan se jeg er i fuld gang med at skulle tilfredsstille hans behov… vi er mødre – vi kan ikke et eller andet magisk andre ikke kan.. jeg var chokket!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MOM AND THE CITY

   Hej Natasja!

   Jeg ved præcist hvordan det føles og det er den mest ubehagelige situation at blive sat i, når man som mor gerne vil gøre det helt perfekt, hele tiden!

   Det er så krænkende og ubehøvlet at komme ind fra sidelinjen og blande sig i noget som følsomt og porøst som en mor, der gør alt hvad hun kan for sit barn.

   Jeg kan godt forstå at du blev chokkeret. Det bliver jeg også hver gang! 😉

   Hav en god dag, seje-mama!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • MOM AND THE CITY

   Hej Natasja!

   Jeg ved præcist hvordan det føles og det er den mest ubehagelige situation at blive sat i, når man som mor gerne vil gøre det helt perfekt, hele tiden!

   Det er så krænkende og ubehøvlet at komme ind fra sidelinjen og blande sig i noget som følsomt og porøst som en mor, der gør alt hvad hun kan for sit barn.

   Jeg kan godt forstå at du blev chokkeret. Det bliver jeg også hver gang! 😉

   Hav en god dag, seje-mama!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Super godt skrevet Sofiya! Du rammer plet, og så elsker jeg din titel 😉
  Vi er så langt fra færdiguddannede mødre, og derfor kan kommentarer fra fremmede ærgerligt nok komme til at fylde alt for meget! Men dejligt at høre, at du er god til at sortere.
  Kram herfra X

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • MOM AND THE CITY

   Hej Sara!

   Mange tak <3 Og NETOP – jeg er helt enig med dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En lille film fra de varme lande! [VIDEO]